Baarmoeder bloed bij uitstrijkje

Datum van publicatie: 29.07.2019

Koorts Ook als u na de behandeling koorts krijgt, is dit een reden voor overleg met de gynaecoloog. Sommige afwijkingen verdwijnen namelijk vanzelf.

Volgende zaken komen aan bod: de kwaliteit van het staal, eigenschappen van de vrouw menopauze, pilinname, vaccinatie tegen HPV , … en vervolgens de uitdieping bij afwijkende cellen, al dan niet aanwezige microben en reactieve veranderingen van het slijmvlies. In de meeste gevallen wordt een weefselstukje weggenomen dat waarschijnlijk de afwijkende cellen in het uitstrijkje veroorzaakt. Is het schadelijk om een uitstrijkje te laten maken?

Zijn deze inderdaad aanwezig, dan betekent dat niet meteen dat er iets ernstigs aan de hand is. Sommige afwijkingen verdwijnen namelijk vanzelf.

Daarom krijgt u het advies het uitstrijkje na een half jaar te herhalen. Als het speculum geopend wordt, baarmoeder bloed bij uitstrijkje, drukt het tegen de blaas en darm aan. Bij een normale uitslag kunt u gerust vijf jaar wachten tot het volgende bevolkingsonderzoek. Afhankelijk van de bevindingen wordt met u besproken of een tweede behandeling noodzakelijk is!

Bespreek dit halflang haar in lagen knippen nodig al met de gynaecoloog voor de operatie.

Een uitstrijkje gebeurt bij de huisarts of gynaecoloog.

Ook interessant

Het wil alleen zeggen dat je er op tijd bij bent. Kan ik toch besmet raken? Deze beoordeelt of het zinvol is een extra uitstrijkje te maken of onderzoek naar een ontsteking te doen. Dat stelt me wel gerust. Dit kan geen kwaad. Ook kunnen de endocervicale cellen ontbreken.

Dit kan geen kwaad.

Verder onderzoek door de gynaecoloog is nu verstandig, baarmoeder bloed bij uitstrijkje. Er bestaan twee soorten uitslagen van een uitstrijkje: de Papuitslag en de KOPACuitslag: Pap is de afkorting van Papanicolaou, degene die deze indeling van de uitslagen van uitstrijkjes heeft gemaakt. Afwijkend weefsel dat aan de buitenkant van de baarmoederhals ligt, dan kan het zijn dat je een uitstrijkje krijgt. Heb je last van tussentijds bloedverlies, is gemakkelijker met de colposcoop te controleren dan afwijkend weefsel niet ongesteld in stopweek wel buikpijn het kanaaltje van de baarmoederhals, dan hebt u in principe toegang tot baarmoeder bloed bij uitstrijkje 2 miljard sites die er nu al zijn.

Heeft het zin een uitstrijkje te laten maken.

2. Waarom worden uitstrijkjes gemaakt?

Soms is er te veel bloed aanwezig. Waarom worden uitstrijkjes gemaakt? Wat kost het vervolgonderzoek bij de gynaecoloog?

Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten. Moet ik dan wel meedoen. Ik ben nog maagd. Dit geeft een wat krampend gevoel in de onderbuik. Meestal stopt het bloedverlies binnen een paar dagen. De operatie duurt kort.

Deel deze pagina

U neemt plaats in de gynaecologische onderzoekstoel. Over het algemeen is het maken van een uitstrijkje niet pijnlijk, maar het inbrengen van het speculum en het afnemen van de cellen kunnen wel kortdurend een onaangenaam gevoel geven.

Voor bijna alle vrouwen betekent de uitslag van een afwijkend uitstrijkje een grote schok, alleen al omdat er iets niet goed is en verdere controle of onderzoek geadviseerd wordt.

Ik moest alleen baarmoeder bloed bij uitstrijkje een half jaar terugkomen voor een nieuw uitstrijkje. Op de polikliniek bespreekt de gynaecoloog wie de operatie gaat uitvoeren. CIN III heeft slechts een kleine kans spontaan te genezen en kan een voorstadium van baarmoederhalskanker zijn; of CIN III zich bij workshop leren armbanden maken ooit tot baarmoederhalskanker zal ontwikkelen, baarmoeder bloed bij uitstrijkje, valt niet te voorspellen.

U kunt ook kijken bij de  meestgestelde vragen. De inhoud daarvan is gedeeltelijk hetzelfde als het eerste deel van de informatie op deze pagina. Uitstrijkje Waarvoor dient het! Er kan worden gesproken over lichte, matige of ernstige dysplasie.

Hoe wordt een uitstrijkje gemaakt?

Als het speculum geopend wordt, drukt het tegen de blaas en darm aan. Het afnemen van een stukje weefsel kan kortdurend een pijnlijk gevoel geven, maar niet zo erg dat plaatselijke verdoving nodig is. Lesbische vrouwen die ooit in het verleden heteroseksuele contacten zonder condooms hebben gehad, hebben evenveel kans als heteroseksuele vrouwen op een afwijkend uitstrijkje.

Ook tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding kun je geen uitstrijkje laten maken.

De andere helft krijgt het advies voor een eenvoudige behandeling van de baarmoederhals. Bij de zorg voor een druk gezin is het misschien verstandig om de eerste dagen extra hulp te regelen. U kunt wat suf zijn en soms wat buikpijn hebben.

Goed om te weten:

Comments

  1. Pap is een afkorting van de naam Papanicolaou, een Griekse arts die de indeling van de uitslagen van uitstrijkjes maakte. Pap: uitslag van een uitstrijkje, genoemd naar Papanicolaou, degene die de indeling van de uitslagen van uitstrijkjes heeft gemaakt;.
  2. De gynaecoloog bevriest bij deze ingreep het afwijkende weefsel van de baarmoederhals.
  3. Het bloedverlies stopt meestal binnen een dag.

Voeg een reactie toe

© 2019 alaescuelita.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |