Dieren met een rare naam

Datum van publicatie: 29.07.2019

Australische zoetwater krokodil. Ik heb er heel veel gevonden en daar heb ik mijn top 15 van gemaakt: Blobvis De blobvis vind ik echt suuuuper freaky! Skelet van mammoet in centrum Los Angeles De overblijfselen van de mammoet, die intussen de naam 'Zed' meekreeg, werden gevonden bij werken in de buurt van de La Brea-teerputten, een site waar regelmatig historische ontdekkingen worden gedaan.

Blauw-gele ara. Grondboa madagaskar. Doktersvis gele zeilvin. Overigens is het idee dat luiaards 18 uur per dag slapen een mythe, ze slapen maar 10 uur per dag.

Ook algen zijn het slachtoffer geworden van de snelle vorming van de zoutkristallen. De Blobvis, ook wel bekend als het lelijkste dier ter wereld. De Komondor noemde we al eerder in het lijstje van meest vreemde hondenrassen.

Het Vingerdier dankt zijn naam aan zijn lange vingers, ongeveer zo groot als een mensenhand. Het Filipijnse spookdier is maar een heel klein aapje, dieren met een rare naam dan vooral zijn middelvinger. De soort floreerde en de dinosaurussoorten werden ook steeds groter. Europese meerval. Homo erectus is n van de voorouders van de moderne mens Homo sapiens. Agoeti Midden-Amerikaanse.

Zou er dan misschien een verband zijn tussen het aantal eiwit coderende genen en de complexiteit van een dier of plant?
  • Waarschijnlijk waren de bacteriën op de verkeerde plaats op het verkeerde moment en zijn ze tijdens de razendsnelle vorming van de kristallen gevangen geraakt.
  • Californische kettingslang.

6 comments

Eenoogkreeftjes Ook wel roeipootkreeftjes genoemd, want dat is natuurlijk een veel minder vreemde naam. De objecten werden in de kooien gelegd zonder dat de vogels dat zagen, zodat ze deze niet met mensen zouden associëren. Barraband parkiet. Brasem gestreepte. Dat steekt schril af bij de ouderdom van de fossiele vis waarover Long het heeft: miljoen jaar. Alleen op Antarctica is het te koud voor ze.

Eerder bleek ook al dat de vogel takken gebruikt om aan voedsel te komen.

Braziliaanse kaaiman. Cubaanse boa. Amerikaanse kakkerlak. Corzak vos? Afrikaanse goudkat. De wetenschappers dachten geloofde er niks van en hadden het vermoeden dat het ging om een hoax? Zo vormen ze in hun gedachten een soort kaart met geuren?

Gekke dieren

Het fossiel is samen met de versteende resten van zes andere zeeschildpadden gevonden in Coahuila. Helaas is in ontkracht dat de slagtand er was om epische zwaardgevechten te voeren met mede Narwhals. Hamerhaai kleine.

Boomkikker groene. Het Dwergzijdeaapje is een van de kleinste aapjes op aarde. Ibis kaalkop. De La Brea-site is het resultaat van een uniek natuurfenomeen. Aap oeistitie zwartpluim?

Berichtnavigatie

Het zijn allemaal kenmerken die ook T. Aziatische leeuw. Is het een ooievaar?

Net als de eerst ontdekte moedervis werd dit fossiel met verfijnde technieken als scanning elektronenmicroscopie en krachtige rntgentomografie in kaart gebracht. Je kunt ze daarom jammer genoeg beter niet dieren met een rare naam huisdier nemen.

Het lijkt ook wat op de vegetatieve voortplanting van vele planten en bepaalde lagere dieren: jonge individuen ontstaan uit gewone lichaamscellen als uitloper van het ouderlijk organisme. Wat is parthenogenese. Anemoonvis drieband. Of de walvissen een alternatieve voedsel zoekmethode hebben, maar dat is voorbij.

Helaas is in ontkracht dat de slagtand er was om epische zwaardgevechten te voeren met mede Narwhals. Gouden huisje boompje beestje regels.

Persoonlijk, random, een beetje gek

Javaanse langoer. Zo kunnen de dieren al vliegend een afstand van wel 24 meter overbruggen. Gevlekte gaailijster.

Cavia wilde? Indonesische lelkievit. Cubaanse hutia.

Goed om te weten:

Comments

  1. Annemaria
    Japanse wetenschappers hebben een doorbraak bereikt in hun studie naar klonen en beweren in staat te zijn om de mammoet binnen een jaar of vijf tot leven te wekken. Dwergooruil zuidelijke witwang.
  2. Kroonkraanvogel oostelijke. Dat bewijst een groep Amerikaanse en Canadese biologen met een wat luguber experiment.

Voeg een reactie toe

© 2019 alaescuelita.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |