Gedicht annie mg schmidt stout

Datum van publicatie: 15.08.2019

Ik wil geen vieze havermout, ik wil geen tandjes poetsen! Metrum Het metrum van het gedicht is als volgt:. Slaap er uw harteke uit.

Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Dit komt vijftien keer voor. Absoluut het beste wat ik tot nu toe heb gelezen, helemaal top! Van  tot verschenen in het Parool de verhalen over Jip en Janneke die inmiddels wereldberoemd zijn.

Je reageert onder je Twitter account. Ik ben lekker stout Geplaatst op: februari 4, door tara in Uncategorized Tags: Annie MG Schmidt , boos , gedicht , kinderen , stout.

En dat is alles wat ik wil en als ze kwaad zijn, zeg ik: Bil. Iedereen doet wel eens iets wat niet mag. In haar werk klinkt veelvuldig het verlangen naar vrijheid en ongebondenheid.

Zinsconstructies De zinsconstructies zijn correct. Elke strofe is verdeeld in zeven regels van ongeveer gelijke lengte.

Share this: Twitter Facebook.
 • Ik vind het een supergedicht.
 • En ik wil alles wat niet mag, de hele dag, de hele dag! En ik wil op de kanapee met hele vuile schoenen en ik wil aldoor gillen: nee!

Ik ben lekker stout

Ik ben lekker stout Ik wil niet meer, ik wil niet meer! Annie M. Het zegt werkelijk hoe ieder van ons een eigen mening heeft. Strofe-indeling Er zijn in totaal vier strofes.

Er zijn in de gedichten duidelijk geleidelijke veranderingen te zien door de jaren heen, en dat ga ik aan de hand laten zien van de vier gedichten die ik heb uitgekozen.

 • Anders lezen Een vrolijke morgen Het eigenzinnige kind Benauwd Ik heb je lief.
 • En ik wil op de kanapee met hele vuile schoenen en ik wil aldoor gillen: nee!

Ach wat leuk. Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. Abonneren op: Posts Atom. Je reageert onder je Twitter account, gedicht annie mg schmidt stout. Door : Annie MG Schmidt Ik heb voor dit gedicht gekozen omdat ik het in het derde leerjaar eens moest voordragen en sindsdien bleef het hangen.

Meest recente berichten

De gedichten staan onder de analyse. Ik wil niet meer, ik wil niet meer! In beide gevallen is er sprake van een opsomming, oftewel enumeratio.

Nog altijd, ik wil geen tandjes poetsen, komt dit gedicht moeiteloos bij me naar boven. Daar zie ik een konijn. De Pauw en het kippetje- L. Dit komt vijftien keer voor. Ik wil geen vieze havermout, figuurtjes maken.

Categorieën:

Gepost door Nicole op Geen opmerkingen: Dit e-mailen Dit bloggen! Je reageert onder je Facebook account. En ik wil alles wat niet mag, de hele dag, de hele dag! Ik wil geen vieze havermout, ik wil geen tandjes poetsen! Nadat ze een periode in de bibliotheek gewerkt had, kwam ze bij het landelijk dagblad Het Parool te werken.

 • En ik wil met de melkboer mee en dan het paardje zoenen.
 • Nieuwere posts Oudere posts Homepage.
 • Metrum Het metrum van het gedicht is als volgt:.
 • Je reageert onder je WordPress.

Schippers Je ziet dat er een duidelijk les in zit, maar half toegepast, gedicht annie mg schmidt stout. Ook is het taalgebruik steeds makkelijker, en zijn de gedichten vaker vanuit kinderen geschreven zodat zij zich meer van het gedicht kunnen begrijpen.

Alleen aan het slot van kamperen aan de kust van belgie aantal regels wordt hij niet volledig, dat staat zelfs letterlijk vermeld. Annie M. Polysyndeton: Een polysyndeton is een verschijnsel dat er een of meerdere extra verbindingswoorden worden gebruikt. Stijlfiguren Gedicht annie mg schmidt stout De ik-persoon in het gedicht geeft meerdere keren aan wat hij of zij net wil vijf keer en wat hij of zij wl wil veertien keer.

En dat is alles wat ik wil en als ze kwaad zijn, zeg ik: Bil.

Blogarchief

Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in Die vrijheid en ongebondenheid lijken echter vooral in haar verbeelding gerealiseerd te worden.

Je ziet dat dat verband heeft met het feit dat ook de oudere gedichten vaak een les bevatten. En dat is alles wat ik wil en als ze kwaad zijn, zeg ik: Bil!

Ik wil geen handjes geven. Vanaf de jaren zestig werkte Annie tevens aan talloze composities. Het verlangen naar vrijheid en ongebondenheid is een veel gekozen thema van Annie en komt in dit gedicht duidelijk naar voren.

Goed om te weten:

Comments

 1. Hier, kom aan:.
 2. Als ik in een hele vervelende vergadering zit met "hele belangrijke mensen"
 3. Leuke info over de mooiste gedichten en dichters!

Voeg een reactie toe

© 2019 alaescuelita.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |